VU voor elke leeftijd

De VU verzorgt naast het bachelor- en masteronderwijs tal van andere cursussen en activiteiten voor bijvoorbeeld alumni en professionals/werkenden. Ook HOVO opent vanaf september 2019 haar deuren voor professionals en andere geïnteresseerden, met een speciaal aanbod waaraan geen minimumleeftijd verbonden is. Want zin hebben in nieuwe kennis is leeftijdsloos!

Studiedagen

De nieuwe studiedagen op vrijdag en zaterdag gaan over onderwerpen op het snijvlak van persoonlijke ontwikkeling, werk, vrije tijd en onderwijs. Alle geïnteresseerden, ongeacht leeftijd, zijn van harte welkom. Geniet op deze studiedagen niet alleen van actuele kennis, maar ook van koffie en thee in de pauze, een gezamenlijke lunch of een borrel met een hapje na afloop in het restaurant van de VU.

Juridische mogelijkheden voor sterke en zwakke ouderen
Juridische mogelijkheden voor sterke en zwakke ouderen
Tijdens deze studiedag staan de rechten van ouderen centraal, het recht op eigen regie maar ook het recht op passende zorg en bescherming. 

De Rus en zijn roes
De Rus en zijn roes
In deze studiedag gaat het over de Russen en hun wodka. Hoe zijn al die drinkebroers in de Russische literatuur, beeldende kunst en cinema vereeuwigd? Een dag met literatuur en wodka!

De wereldgeschiedenis in één dag
De wereldgeschiedenis in één dag
Wie de geschiedenis kent, kijkt anders naar de wereld om zich heen. Laat u door Evert Jan Ouweneel in één dag bijpraten over 5000 jaar geloof, geweld, geluk en gedoe.

De psychologie van het motiveren en overtuigen
De psychologie van het motiveren en overtuigen
Hoe zetten we iemand aan tot het door ons gewenste gedrag? Het zal duidelijk worden hoe zeer wij beïnvloed worden door bewuste en onbewuste prikkels en we  leren ook hoe gedrag (dat van onszelf en van anderen) te veranderen.
Dictators
Dictators
In dit college kijken we naar het verschijnsel dictator en dictatuur. Wat zijn de kenmerken van dictaturen? Welke types zijn er? Zijn dictaturen per definitie slecht?

Weekend- en avondcursussen

HOVO Amsterdam stelt enkele cursussen open voor alle belangstellenden, ongeacht hun leeftijd. Deze cursussen vinden plaats in het weekend of ’s avonds.

Nederlandse geschiedenis in Europese context: Oudheid en middeleeuwenLeergang Nederlandse geschiedenis in Europese context
Deel I     Oudheid en middeleeuwen
Deel I     van een driedelige leergang over Nederlandse geschiedenis in Europese context. Over de vroege geschiedenis van Oudheid tot middeleeuwen – de Merovingers en Karolingers, de Franken en Saksen.
Grote vragen: een thematische inleiding in de filosofie
Cursus filosofie - Grote vragen: een thematische inleiding in de filosofie
De uiterste aanmelddatum voor deze cursus is verstreken; inschrijven is helaas niet meer mogelijk.
Wat is bewustzijn, is er een leven na de dood, wat is de zin van het leven en wat is liefde – dit zijn enkele van de grote vragen uit de filosofie. Een kennismaking met de filosofie aan de hand van grote
namen en teksten.

VU voor professionals

VU professionals
De Vrije Universiteit is ook een universiteit voor professionals: hoger opgeleiden die zich willen blijven ontwikkelen binnen en buiten hun vakgebied. Van postgraduate opleidingen tot docentprofessionalisering en maatwerktrainingen, op de campus of op locatie. Wilt u zich professioneel verder ontwikkelen als docent, uw taalvaardigheid verbeteren, cursussen op juridisch gebied volgen, governance- of executive onderwijs volgen? Bekijk dan het opleidingsaanbod van de VU voor professionals.