NIEUW: Online minicursus Het veranderende Nederlandse politieke landschap

Politicoloog dr André Krouwel, bekend van het Kieskompas, geeft rond de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen een korte cursus over "Het veranderende politieke landschap".

17-02-2021 | 14:46

Een actuele cursus, speciaal rond de verkiezingen gepland, met twee colleges vóór de verkiezingen, een eentje erna. André Krouwel, bekend van het Kieskompas, gaat in op enkele van de belangrijkste aspecten van het Nederlandse politieke stelsel en de werking daarvan, zoals het partijstelsel en de veranderende rol van politieke partijen, het kiesstelsel, verkiezingen en verkiezingscampagnes - met name de Tweede Kamerverkiezingen in maart staan hier centraal -, en coalitievorming en regeringsstabiliteit.

Natuurlijk gaan we ook in op de rol van publieke opinie en berichtgeving in zowel traditionele als sociale media. De nadruk ligt daarbij op actuele ontwikkelingen die de Nederlandse politiek veranderen, zoals de opkomst van het populisme, de polarisatie tussen politieke partijen (maar het grotendeels gematigd kiezerspubliek) en de toenemende politisering van het proces van Europese integratie na de Brexit.

We kijken in de hoofden van kiezers om beter te begrijpen met welke blik verschillende roepen kiezers naar de politiek kijken, deze begrijpen en vertrouwen (of niet) en het politiek gedrag van Nederlanders in kaart brengen.

Data: dinsdag 9, 16 en 23 maart 2021 van 11.00-13.00 uur.

Ga hier naar de cursuspagina voor meer informatie en aanmelden.