Historicus Peter Demant te gast bij HOVO Amsterdam (HOVO-interview)

Waarom kon Columbus alleen in Europa succesvol zijn en zou hij in China nooit het geld voor zijn expeditie hebben gekregen? Eurazië is breed; de Amerika’s langwerpig, hoe heeft dit hun ontwikkeling beïnvloed? Hoe is in de afgelopen eeuwen de verhouding tussen de Islamitische wereld en Europa te schetsen? En wat kan Star Trek ons leren over Internationale Betrekkingen? Voor Peter Demant beginnen Internationale betrekkingen op het moment dat groepjes mensen buren werden!

30-01-2019 | 12:43

Carolien van Bergen (HOVO Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam) is in gesprek met historicus en HOVO-docent Peter Demant. Hij gaf les aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem en was lange tijd hoogleraar aan de Universiteit van Sao Paolo in Brazilië. Hij kijkt vanuit een mondiaal en historisch en zelfs futuristisch perspectief naar hoe heersers, handelaren en bevolkingen met elkaar omgaan.

HOVO-interviews zijn video-podcasts van gesprekken van 40-50 minuten met inspirerende wetenschappers en deskundigen die vertellen over hun vakgebied, actuele ontwikkelingen en interessante onderzoeksresultaten. Carolien van Bergen stelt hen vragen over filosofie, wetenschap, kunst, geschiedenis of thema’s uit de exacte wetenschap. Alle geïnterviewden zijn (ook) docent en geven met enige regelmaat cursussen voor HOVO Amsterdam (onderdeel van de Vrije Universiteit Amsterdam). Word abonnee en krijg direct bericht zodra er een nieuw interview verschijnt!