Filosoof Ype de Boer te gast bij HOVO Amsterdam (HOVO-interview)

Wat hebben filosofie en verliefdheid met elkaar te maken? Hoe omarmt Haruki Murakami in zijn romans de ‘gespleten identiteit’? Hoe kunnen we vrijheid verdragen als onze idealen niet langer zeker zijn, zoals Agamben betoogt? Waarom is Spengler in het Nederlands vertaald? En wat is de relevantie van Foucaults werk over seksualiteit?

31-10-2018 | 14:15

Carolien van Bergen (HOVO Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam) is in gesprek met filosoof en HOVO-docent Ype de Boer. Hij promoveert op de Italiaanse filosoof Agamben, schreef het boek ‘Murakami en het gespleten leven’ en stelde een leeswijzer samen bij Spenglers ‘Ondergang van het avondland’. Bekijk het HOVO-interview onderaan deze pagina.

Nieuw: HOVO-interviews
HOVO-interviews zijn video-podcasts van gesprekken van 40-50 minuten met inspirerende wetenschappers en deskundigen die vertellen over hun vakgebied, actuele ontwikkelingen en interessante onderzoeksresultaten. Carolien van Bergen stelt hen vragen over filosofie, wetenschap, kunst, geschiedenis of thema’s uit de exacte wetenschap. Alle geïnterviewden zijn ook docent en geven met enige regelmaat cursussen voor HOVO Amsterdam (onderdeel van de Vrije Universiteit Amsterdam). We zijn met dit kanaal gestart op 31 oktober 2018. Word abonnee en krijg direct bericht zodra er een nieuw interview verschijnt!