Religiewetenschapper Bert Jan Lietaert Peerbolte te gast bij HOVO Amsterdam (HOVO-interview)

Wat doet een religiewetenschapper in de woestijn? Welke gevolgen heeft het gehad dat Paulus de filosofie zo goed kende? Hoe kan wetenschap iets zeggen over het bestaan van Jezus? En waarom is het boek Openbaring zo’n vreemd, maar intrigerend boek?

12-12-2018 | 13:06

Carolien van Bergen (HOVO Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam) is in gesprek met religiewetenschapper en HOVO-docent Bert Jan Lietaert Peerbolte. Hij is hoogleraar Religiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam, schreef boeken over Paulus, verdiepte zich in het boek Openbaring, en bestudeert de Bijbel als cultureel erfgoed.

HOVO-interviews
HOVO-interviews zijn video-podcasts van gesprekken van 40-50 minuten met inspirerende wetenschappers en deskundigen die vertellen over hun vakgebied, actuele ontwikkelingen en interessante onderzoeksresultaten. Carolien van Bergen stelt hen vragen over filosofie, wetenschap, kunst, geschiedenis of thema’s uit de exacte wetenschap. Alle geïnterviewden zijn ook docent en geven met enige regelmaat cursussen voor HOVO Amsterdam. Word abonnee van het HOVO-YouTubekanaal en krijg direct bericht zodra er een nieuw interview verschijnt!