Mindfulness

Over deze cursus

Mindfulness of ‘Training Mindfulness’aandachttraining’ combineert boeddhistische meditatietechnieken met inzichten van de hedendaagse psychologie en neurologie. De methode bevordert de innerlijke rust. Zij kan helpen om met meer wijsheid en plezier in het leven te staan.

Gecertificeerd mindfulnesstrainer Victor Melenhorst verzorgt deze training exclusief voor HOVO. De nadruk zal niet liggen op de reductie van werkstress, zoals in reguliere mindfulnesstrainingen. Wel is er volop aandacht voor zaken die 50-plussers bezighouden. Ouder worden, ziekte en verlies. Maar ook genieten van de mogelijkheden die juist deze levensfase biedt.
Omdat de effectiviteit wetenschappelijk is aangetoond, vergoeden veel ziektekostenverzekeraars de kosten gedeeltelijk.

Onderdelen van het programma zijn:
- Meditatie. Dit kan op een meditatiekussen, maar ook op een stoel. Kussens zijn niet op de locatie aanwezig. U kunt er voor 15 euro een bestellen via de docent.
- Lichte yoga. Deze oefeningen zijn aan te passen voor vrijwel elke lichamelijke gesteldheid.
- Leren omgaan met stress, gepieker en lichamelijke ongemakken.
- Zelfacceptatie.
- Leven in het ‘hier-en-nu’, in plaats van in de haast eindeloze gedachtenstroom.

U krijgt op cd of mp3 meditatie- en yogaoefeningen mee voor thuis. Wie deze regelmatig doet, zal meer aan de training hebben.

Twijfelt u of mindfulness iets voor u is? Lees er meer over op www.ithakaworks.nl/hovo, of bel met Victor Melenhorst op 06-1948 76 85.

Data en tijd

8 meditatiebijeenkomsten en 1 stiltebijeenkomst.

Data: maandag 7 oktober t/m maandag 9 december 2019.    
Let op: geen bijeenkomst op maandag 21 oktober 2019.    

De uiterste inschrijfdatum is verstreken; inschrijven is helaas niet meer mogelijk!


Docent

Victor-MelenhorstDrs. Victor Melenhorst geeft cursussen voor HOVO op het gebied van Aziatische filosofie en geschiedenis. Daarnaast is hij gediplomeerd mindfulnesstrainer, met een bloeiende eigen praktijk. Beroepsvereniging VMBN erkent hem in de hoogste categorie.

Prijs en aanmelden

€ 425 (ter info: veel verzekeraars vergoeden mindfulnesstrainingen volledig)

Maximaal 15 deelnemers.

Aanmelden kan via het contactformulier op op www.ithakaworks.nl/hovo

Overige informatie

Deze training wordt door Ithaka Works verzorgd. Aanmelding, bevestiging en de betaling geschieden volledig via Ithaka Works, evenals alle overige communicatie gerelateerd aan deze training.
Zie www.ithakaworks.nl/hovo
Veel zorgverzekeraars vergoeden Mindfulnesstrainingen. Victor Melenhorst is volledig gekwalificeerd en de Beroepsvereniging VMBN erkent hem in de hoogste categorie. Dit betekent ook dat veel zorgverzekeraars de training volledig vergoeden.

locatie
De training vindt plaats in het Sportcentrum VU op Uilenstede (adres Sportcentrum VU - Uilenstede 100 - 1183 AM Amstelveen).

benodigdheden
Tijdens de zitmeditaties zitten mensen vaak op een meditatiekussen. Als u dit niet heeft, kunt u dit via Victor Melenhorst bestellen (€ 15). Er zijn ook stoelen aanwezig voor wie dit prefereert boven een kussen.

vragen, meer informatie en aanmelding
Twijfelt u of mindfulness iets voor u is? Lees er meer over op www.ithakaworks.nl/hovo, of bel met Victor Melenhorst op 06-1948 76 85. Wilt u zich aanmelden, dan kan dit direct via deze website. Victor Melenhorst zal dan contact met u opnemen voor de verdere afhandeling van uw aanmelding, zonder tussenkomst van HOVO.