Hovo-kindercollege Schijn bedriegt!

Kindercollege-Goddijn-SchijnBedriegt

Cursusbeschrijving

De titel van dit HOVO-kindercollege is: Schijn bedriegt. Dat betekent: dingen zijn soms anders dan ze lijken te zijn. Dat is zo in het echte leven, maar vaak ook in de kunst. Kunstenaars zijn soms net tovenaars en kunstwerken als valluiken…En we trappen er steeds weer in. 

Kunsthistoricus Saskia Goddijn verklapt graag een aantal kijk- en kunstgeheimen, laat verrassende dingen zien en anders kijken en nodigt uit om met haar mee te denken over rare raadsels zoals: zijn dingen ver weg wel zo klein als ze er uit zien? Past een kameel dan toch door het oog van een naald? Waar ligt ‘ver weg’ eigenlijk in een schilderij? Hoe kan het dat iets in een schilderij van goud, zilver of glas lijkt te zijn? Hoe kan een eend ook een konijn zijn? Kun je net echte snoepjes eten? En is een geschilderde appel ook een appel? Wie goed kijkt, ziet meer, - in de kunst en in het echte leven!

Dit HOVO-kindercollege is bedoeld voor iedereen vanaf vijftig die samen met een of meerdere kinderen komt. Neem uw (klein)kind mee op avontuur in de wondere wereld van de bedrieglijke kunst.

Data en tijden

Datum en tijd: 28 maart 2020, 14.00-16.00 uur

Docent

Saskia_GoddijnDrs. Saskia Goddijn studeerde Kunstgeschiedenis aan de Rijks Universiteit Groningen en geeft al jaren cursussen en lezingen, onder andere bij HOVO Amsterdam. Daarnaast organiseert ze kunstreizen. Haar specialisatie is de kunst van de Contrareformatie, maar ze spreekt ook graag open en relativerend over andere onderwerpen zoals symboliek, zondige vrouwen en moderne kunst.

Prijs en aanmelden

€ 29 (1 volwassene + 1 kind)
€ 37 (1 volwassene + 2 kinderen)
€ 45 (2 volwassene + 1 kind) 

De prijzen zijn inclusief limonade in de pauze.

Wilt u zich aanmelden voor een cursus?
Dat kan via onderstaande knop. U meldt zich aan per programma. U krijgt dan eerst de vraag om een MijnHOVO-account aan te maken. In de bevestingsmail hiervan vindt u het verzoek een wachtwoord aan te maken. Direct daarna kunt u uw aanmelding voltooien.
Zodra u een eigen MijnHOVO-account hebt, kunt u direct zich voor deze of andere cursussen aanmelden.

IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS ZIJN ALLE HOVO-CURSUSSEN STOPGEZET; INSCHRIJVEN IS DUS HELAAS NIET MOGELIJK.
Iedereen die reeds is ingeschreven voor deze lezing, ontvangt per e-mail bericht.