HOVO Docenten

FH_HoekstraDrs. Frans Henk Hoekstra studeerde kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit. Voorafgaand voltooide hij een eerstegraads lerarenopleiding handvaardigheid en kunstgeschiedenis en de kunstvakopleiding monumentale keramiek aan de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Hij doceerde keramiek en kunstgeschiedenis aan verschillende culturele instellingen en is vanaf 1994 actief voor HOVO Amsterdam en HOVO Nijmegen. Zijn leergangen heeft hij speciaal voor   HOVO ontwikkeld.  Daarnaast werkt hij als rondleider in musea en organiseert hij studiereizen. Zie ook franshenkhoekstra.nl

Uit de evaluaties:

"Het is een bijzonder goed opgebouwde cursus, ik verheug me al weer op het vervolg: III" (Kunstgeschiedenis II)
"Ik vond de cursus qua inhoud en docent S U P E R !! Ga zeker nog meer cursussen bij hem volgen! Een 10 met een griffel!!" (Kunst in context III)
"Ik heb dit collegeblok weer heel veel geleerd aan inzicht en context over kunstenaars. Deze oriëntatie haal je niet uit boeken of van internet. Het is een extra toevoeging en verrijking! Het is echt heel bijzonder dat iemand dat zo bezield aan toehoorders kan overbrengen." (Kunst in context II)


Recente en actuele cursussen

Leergang Kunstgeschiedenis

 Leergang Kunst in context

Leergang Markante levens

  • gastcollege in Markante levens deel IV - Moderne levens (1900-2000)
  • gastcollege in Markante levens deel III Opkomst van de burgerij (ca.1700-1900)