HOVO Docenten

Gideon_KoekoekDr. Gideon Koekoek studeerde Cum Laude af in de theoretische natuurkunde aan de Vrije Universiteit en promoveerde hier ook. Tegenwoordig is hij docent op een middelbare school en verzorgt hij universitaire collegeseries en gastlezingen.

Voor HOVO geeft hij in principe in het najaar pittige cursussen, die een actieve kennis van wiskunde vereisen. In het voorjaar is het streven juist om onderwerpen uit de natuurkunde op een toegankelijker wijze te brengen, waarbij kennis van de wiskunde wel tot voordeel strekt, maar minder aandacht wordt besteed aan wiskundeformules. Het verschilt echter per persoon hoe de moeilijkheidsgraad wordt ervaren en of de behandelde stof volledig te volgen is of het niveau juist te laag wordt gevonden. De didactische kwaliteit van deze docent is overigens dusdanig, dat hij de cursus voor vrijwel iedereen tot een verrijkende en leerzame ervaring kan maken. Ook degenen die de stof niet 100% bevatten, genieten van zijn colleges - de cijfers die HOVO terugziet in de beoordeling van de docent liggen bij zijn cursussen tussen de 4,5 en 5,0 op een schaal van 1-5!

Uit de evaluaties: "Ben zeer te spreken over de voorbereidingen van de docent, zijn enthousiasme voor het betreffende vakgebied en de manier waarop op vragen en antwoorden werd ingegaan."
"De behandelde stof was voor mij interessant hoewel toch wat hoog gegrepen. Ik heb weliswaar een HBS achtergrond, maar daarna nooit meer iets met de wis-/natuurkunde gedaan...Ik ben after all meer een alpha dan een beta. Maar toch zeer genoten en docent was prima en enthousiast."
"Zoals ook in de gids vermeld was, zouden de colleges helaas niet onderbouwd zijn, zodat deze uitermate moeilijk en interessante stof slechts oppervlakkig kon worden behandeld door deze uitstekende docent."

  Cursussen

  • Chaostheorie (zomer 2017)
  • Kwantummechanica (najaar 2016)
  • Ruimte en tijd (najaar 2015)
  • Thermodynamica: de fysica van warmte (najaar 2014)
  • Einstein in het extreem - zwarte gaten (zomer 2014)
  • Ethergolven en fotonen - de fysica van het licht (voorjaar 2014)
  • Deeltjes en velden: de fysica van het allerkleinste (najaar 2013)