HOVO (Cultuur)geschiedenis

Verbreed uw blik bij de HOVO-cursussen over geschiedenis en cultuur. Zowel historische perioden en gebeurtenissen als vroegere of hedendaagse andere culturen laten u zien hoe het ooit ging, of elders gaat. HOVO biedt leergangen (cultuur)geschiedenis die meerdere semesters beslaan, maar ook cursussen over specifieke culturen of historische gebeurtenissen.

 

Dolen_Byzantium_Michael_Day
Byzantium
Drs. Hein van Dolen
Van de stichting van Constantinopel (330) tot de ondergang van het Byzantijnse rijk (1453) – leer over haar onbekende geschiedenis, de schandalen rond vorsten, de religieuze tradities, kunst en literatuur.
Woensdag 11 november t/m 9 december 2020

Waardt_NedGesch_1750-nu_Thorbecke
Nederlandse geschiedenis in Europese context III  – 1800-heden
Hans de Waardt e.a.
Hoe diepgaand is de Nederlandse samenleving in de loop van de afgelopen twee eeuwen veranderd en in welke opzichten sloten ontwikkelingen elders hierbij aan (of juist niet)? Van Napoleon tot dekolonisatie.
Zaterdag 26 september t/m 12 december 2020

Bosscher_WOII
Nederland in de Tweede Wereldoorlog
Deze cursus is geannuleerd. aanmelden is helaas niet meer mogelijk!
Prof. dr. Doeko Bosscher
De geschiedschrijving sinds de Tweede Wereldoorlog Oude en kent vele visies, met elk zijn historische, persoonlijke en emotionele achtergronden. Ontwar de nuances om uit te komen bij de huidige consensus, voor zover daarvan sprake kan zijn.


Demant_LG_I_Int_Betrekkingen_Hannibal
Geschiedenis der Internationale Betrekkingen I – Van Eurazië tot Ancien Régime
De uiterste aanmelddatum voor deze cursus is verstreken; aanmelden is niet meer mogelijk.
Prof. dr. Peter Demant
Deel I van een leergang die u in grote stappen leidt door de geschiedenis van de wereldpolitiek, hoe samenlevingen en staten zich tot elkaar verhielden, over dilemma’s rond oorlog en vrede en grote historische omslagen.
Woensdag 23 september t/m 2 december 2020