Voeding en gezondheid: lessen van Sarphati

Seidell-Gezond-etenEr is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar waarom mensen ziek en/of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag, maar een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt.

Voedingsexpert Jaap Seidell biedt een nieuwe kijk op de manieren waarop voedsel ons en onze samenleving gezonder kan maken. Eetadvies alleen geeft onvoldoende houvast voor een gezondere levensstijl. Hij geeft inzicht in de oorzaken van ons (eet)gedrag, maar ook praktische aanbevelingen om onze gewoontes te veranderen zodat we gezonder en duurzamer kunnen eten.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met gezond eten. Het eetpatroon van onze eerste jaren – en zelfs van voor onze geboorte – heeft grote invloed op onze voedselkeuzes en gezondheid gedurende de rest van ons leven. Zo worden ongezonde eetgewoonten vaak al op jonge leeftijd aangeleerd. Ook sociale en economische factoren oefenen van jongs af aan invloed uit. Het maken van gezonde keuzes wordt niet makkelijker door de overvloed aan tegenstrijdige beweringen. Jaap Seidell ziet die voedselverwarring overal om zich heen en krijgt er voortdurend vragen over. Hij schept duidelijkheid en beantwoordt kleine en grote vragen in de volgorde van onze levensloop; van voeding tijdens de zwangerschap via die van baby’s, peuters, schoolkinderen en tieners naar die van (jong)volwassenen. Met als belangrijkste conclusie: gezond eten is een levenslang proces.

Jaap-SeidellProf. dr. Jaap Seidell is universiteitshoogleraar op het gebied van voeding en gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn specialismen zijn voeding, gezondheid, overgewicht, obesitas, preventie en volksgezondheid.
onderwijsvorm1 hoorcollege 
dag en tijddinsdag, 14.00-15.00 uur
datum18 december 2018
cursusprijs€ 12,50 inclusief koffie/thee vooraf 
cursuscodeH902-18nj
overige informatieannulering niet mogelijk
U kunt voor 2 of meer personen tegelijk aanmelden (mits die via één machtiging voor incasso geschiedt)
uiterste aanmelddatum11 december

 Direct aanmelden