Dinosauriërs

Shulp_DinosauriersDinosaurussen: iedereen kent ze, uit films, de speelgoeddoos, uit dinoboeken en uit musea. Maar hoe leefden deze dieren? Hoe zijn ze ontstaan? Waarom werden ze zo groot? Kunnen we ze weer tot leven brengen? En wat is het geheim achter hun ongekende succesverhaal van meer dan 150 miljoen jaar? Paleontologen proberen de geheimen van de dino’s en hun tijdgenoten te ontrafelen, door de miljoenen jaren oude fossielen met nieuwe technieken te ondervragen.

In een serie van vier colleges neemt paleontoloog Anne Schulp u mee naar de dinosaurustijd. Aan de hand van actuele voorbeelden uit de wereld van het dinosaurusonderzoek krijgt u niet alleen een beeld van deze onwaarschijnlijk succesvolle diergroep, maar ook een goede indruk van de technieken en de mogelijkheden (én de beperkingen!) van paleontologisch onderzoek.

Na het volgen van deze cursus leest u het nieuws over nieuwe dinosaurussen met andere ogen, want u krijgt in deze cursus uit de eerste hand mee hoe we (ondanks het feit dat ze al meer dan 66 miljoen jaar zijn uitgestorven, en geen mens ooit een levende dinosaurus heeft gezien) toch een goed beeld hebben van hHoe deze dino eruitzag’, ‘hoe snel ze konden rennen’, ‘dat ze in kuddes leefden’ (of juist niet), ‘goed konden zwemmen’, ‘in poolgebieden leefden’, of ‘…andere dino’s met huid en haar opvraten’.

docentDr. Anne Schulp
onderwijsvorm4 hoorcolleges
studiebelasting1 à 2 uur per week
literatuurgeprinte syllabus
dag en tijddinsdag en donderdag, 10.30-13.00 uur
data26, 28 juni en 3, 5 juli 2018
cursusprijs€ 117 (inclusief syllabus t.w.v. € 5)
cursuscodeV686-18zo
overige informatieVoor deze cursus is geen specifieke (bèta)voorkennis vereist.
uiterste aanmelddatum12 juni
   

 Direct aanmelden