Psychologie III-Persoonlijkheidspsychologie (2), verdieping

Wismeijer-Psycologie3

cursusbeschrijving

De persoonlijkheidspsychologie is een zeer breed vakgebied met een waaier aan verschillende onderzoeksterreinen. In deze verdiepende cursus kijken we onder andere naar de biologische aspecten van persoonlijkheid en hoe persoonlijkheid beïnvloedt op welke manier wij de wereld om ons heen waarnemen. Ook gaan we in op de directe en indirecte link tussen persoonlijkheid en lichamelijke gezondheid en op culturele verschillen in persoonlijkheid.

Opbouw:
college 1    Wat is persoonlijkheid? – een korte inleiding of opfrissing
college 2    Persoonlijkheid en cognitie
college 3    Biologische aspecten van persoonlijkheid – anatomie van persoonlijkheid
college 4    Biologische aspecten van persoonlijkheid – fysiologie van persoonlijkheid
college 5    Biologische aspecten van persoonlijkheid – psychogenetica
college 6    Persoonlijkheid en cultuur-1
college 7    Persoonlijkheid en cultuur-2
college 8    Persoonlijkheid en gezondheid
college 9    Emotie en persoonlijkheid: geheimen-1
college 10    Emotie en persoonlijkheid: geheimen-2
 

Docent

Andreas_WismeijerDr Andreas Wismeijer heeft psychologie gestudeerd aan Tilburg University (TiU) en werkte enkele jaren aan de Vrije Universiteit van Barcelona. 


Onderwijsvorm en literatuur

onderwijsvorm
10 hoorcolleges met ruimte voor vragen

op locatie of (gedeeltelijk) online?
Op dit moment is al het HOVO-onderwijs online. Wij streven ernaar in het voorjaar van iedere cursus minimaal één college in een geschikte cursusruimte te laten plaatsvinden, maar u moet er rekening mee houden dat deze cursus (grotendeels) online plaatsvindt.

een cursus (gedeeltelijk) online houdt in:
Als een cursus (gedeeltelijk) online plaatsvindt via Zoom for Education, dan kunt u deze veilig en gemakkelijk vanuit huis volgen op uw pc of laptop die is voorzien van een ingebouwde of losse speakers. Via de camera, microfoon en een ‘chatfunctie’ zijn er mogelijkheden tot (directe) interactie met uw docent en medecursisten. HOVO Amsterdam heeft een beveiligd, eigen Zoom-account. Uw privacy is dus gewaarborgd en de cursus is alleen toegankelijk voor wie zich heeft ingeschreven. De colleges worden niet opgenomen: u volgt de cursus op vastgestelde data en tijden. Kijk voor meer informatie bij de veel gestelde vragen over Zoom for Education.

literatuur
digitale hand-outs (beschikbaar gesteld via MijnHOVO)
aanbevolen literatuur: Larsen, R. Buss, D.,Wismeijer, A., & Song, J. (2017). Personality Psychology. Domains of Knowledge about HumanNature. New York: McGraw-Hill

studiebelasting
enkele uren per week (naar eigen inzicht)

Praktische informatie en aanmelden

Dag en tijd
dinsdag, 10.00 - 12.15 uur
Data
2 februari t/m 13 april 2021
collegevrij: 16 februari
Cursusprijs
€ 290
Uiterste aanmelddatum
26 januari

online of in een (fysieke) cursusruimte: Wij hebben 1 college op de VU-campus gepland.
LET OP: Dit college kan een afwijkende dag en/of tijd hebben.
Wij volgen uiteraard de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM; mocht daardoor het fysieke college toch niet kunnen doorgaan, dan zal het online Zoom-college voor deze ene keer toch op de afwijkende dag en tijd plaatsvinden.
Voor deze cursus is het fysieke college gepland op: dinsdag 23 maart van 9.00 - 11.15 uur (i.p.v. 10.00 - 12.15 uur).
Dit college zal ook via Zoom worden uitgezonden, dus als u niet op de VU kunt of wilt komen, kunt u het college ook live vanuit uw eigen huiskamer volgen op de vastgestelde tijd. Meer informatie volgt uiterlijk 15 maart.

UPDATE 10 MAART 2021
Op 10 maart hebben wij het fysieke college omgezet naar een online college via Zoom, vanwege de momenteel geldende richtlijnen van het RIVM.
De datum en/of tijd voor dit ene college is niet gewijzigd en blijft dus dinsdag 23 maart van 9.00 - 11.15 uur (i.p.v. 10.00 - 12.15 uur).

wilt u zich aanmelden voor deze cursus?
U kunt u zich aanmelden via onderstaande knop. U meldt zich aan per programma en per persoon. Als u al een MijnHOVO-account heeft kunt u zich aanmelden met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

nieuw bij HOVO?
Heeft u nog niet eerder een HOVO-cursus gevolgd, dan moet u eerst een MijnHOVO-account aanmaken. Dit wijst zich vanzelf. Zodra u op de aanmeldknop klikt, krijgt u eerst de vraag om een MijnHOVO-account aan te maken. Hierbij geeft u uw e-mailadres als gebruikersnaam op. Naar dat e-mailadres wordt een bevestigingsmail gestuurd, hierin vindt u het verzoek een wachtwoord aan te maken. Als u het wachtwoord heeft aangemaakt kunt u direct daarna uw aanmelding voltooien.
Zodra u een eigen MijnHOVO-account hebt, kunt u direct zich voor deze of andere cursussen aanmelden.

heeft u vragen over deze cursus of over HOVO?
Kijk dan eerst op de overige tabs bij deze cursusbeschrijving of bij de Veelgestelde vragen. Als het antwoord op uw vraag hier niet bij staat, kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via hovo@vu.nl.

De uiterste aanmelddatum voor deze cursus is verstreken; inschrijven is niet meer mogelijk.