Harmonieleer II

Bent u enthousiast over harmonieleer en wilt u meer weten? Marcel Zwitser geeft speciaal voor deelnemers aan de cursus Harmonieleer I komend voorjaar de vervolgcursus Harmonieleer II.

Nadat in de cursus Harmonieleer I de opbouw van de samenklanken is behandeld, komen we in deze vervolgcursus toe  aan de meer complexe zaken,  zoals modulatie (toonsoortverandering) en incidentele veranderingen in basisakkoorden om speciale effecten te krijgen. Dit zijn de middelen die componisten gebruiken om spanning in hun werken te brengen, zodat het publiek geboeid blijft. Wie deze cursus doorloopt en tot een goed einde brengt, moet daarna in staat zijn een koraal van Bach of een nocturne van Chopin te analyseren.  Zeker voor degene die zelf koralen van Bach zingt (bijvoorbeeld in uitvoeringen van de passies) of nocturnes van Chopin op piano speelt, zal het heel verhelderend zijn het harmonische proces in de uit te voeren werken op eigen kracht te kunnen doorzien.

deelname
U kunt zich alleen aanmelden als u de cursus Harmonieleer I hebt gevolgd, waarbij deelnemers uit 2017 voorrang hebben boven cursisten die de cursus in het najaar 2016 hebben gevolgd, mits hun aanmelding binnen twee weken na het verschijnen van de studiegids bij HOVO is ontvangen.

docentDr. Marcel Zwitser
onderwijsvorm10 hoorcolleges
studiebelastingenkele uren per week
literatuur- Robijn Tilanus, KWINTessens. Een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren aan de piano. Amsterdam: Broekmans & Van Poppel, 2008
- geprinte syllabus
dag en tijddinsdag, 10.30-13.00 uur
data6 februari t/m 17 april 2018
geen college op 13 maart
cursusprijs€ 295 (incl. syllabus t.w.v. € 15)
cursuscodeV425-18vj
overige informatiemaximaal 30 deelnemers
uiterste aanmelddatum23 januari
 

 Direct aanmelden