Florentijnse fresco’s

Florentijnse fresco's

Cursusbeschrijving

De cursus over Florentijnse fresco’s is het sluitstuk van een serie cursussen over Italiaanse fresco’s. Met deze cursus keren we terug naar de wieg van de Italiaanse kunst. In Florence vinden we binnen een straal van een paar kilometer een concentratie van muurschilderingen met topwerken uit alle perioden, zonder hiaten. We krijgen hier dus in kort bestek een overzicht van de hele frescogeschiedenis en, in uitgebreidere zin, van een belangrijk deel van de Europese kunstgeschiedenis. De docent neemt u mee langs bekende en minder bekende fresco’s van Masaccio, Fra Angelico, Botticelli, Pontormo, Andrea del Sarto, Pietro da Cortona en anderen. De fresco’s zijn nog altijd op locatie te zien. Soms is dat op de meest onverwachte plekken in een van de honderden kerken, kloosters en palazzi van Florence. We volgen de grote lijn in de ontwikkeling van de frescokunst, maar altijd met open oog voor het curieuze, verrassende detail.

Data en tijden

Deze cursus bestaat uit 5 hoorcolleges met ruimte voor vragen.

Data: 9 oktober t/m 6 november 2019.
Dag en tijd: woensdag, 10.30 - 13.00 uur.

Literatuur en voorkennis

Deze cursus is onderdeel van een serie cursussen over Italiaanse fresco’s, maar staat open voor alle belangstellenden.

U ontvangt digitale hand-outs.
Literatuursuggestie: Ernest Kurpershoek, Italiaanse fresco’s, Olive Press, 2011. 
Studiebelasting: geen.

Docent

Ernest_KurpershoekErnest Kurpershoek is als kunsthistoricus gespecialiseerd in Italiaanse frescokunst. Hij geeft reeds vele jaren cursussen voor HOVO en begeleidt kunstreizen naar Italië. Hij heeft onder andere het boek Italiaanse fresco’s geschreven dat indertijd lovend werd ontvangen.

Prijs en aanmelden

Prijs: € 145 per deelnemer.
 
Wilt u zich aanmelden voor een cursus?
Dat kan via onderstaande knop. U meldt zich aan per programma. U krijgt dan eerst de vraag om een MijnHOVO-account aan te maken. In de bevestingsmail hiervan vindt u het verzoek een wachtwoord aan te maken. Direct daarna kunt u uw aanmelding voltooien.
Zodra u een eigen MijnHOVO-account hebt, kunt u direct zich voor deze of andere cursussen aanmelden.

De uiterste aanmelddatum voor deze cursus is verstreken; inschrijven is helaas niet meer mogelijk.