HOVO Extra: lezingen en trainingen

HOVO Extra biedt u vanaf collegejaar 2019/2020 tal van activiteiten, gericht op persoonlijke ontwikkeling. Op of via de VU kunt u deelnemen aan fitness- of mindfulnesstraining, boekencolleges of losse lezingen. Onderstaand een overzicht van de activiteiten – lezingen en trainingen.

Lezingen

Magie van Romans

De magie van de grote romans - VERVALLEN
Lees!ambassadeur Lidewijde Paris vertelt u in drie lezingen wat een roman tot klassieker maakt en waardoor hij op de hitlijst bleef. Met borrel na afloop!
De inhoud van deze lezingen wordt in het voorjaar 2020 in een andere vorm aangeboden (onder voorbehoud)

Kan je dino’s vinden in Nederland?
HOVO-kindercollege - Kan je dino’s vinden in Nederland?
Kom samen met uw (klein)kind naar de VU en krijg antwoord op de vraag: (hoe) kan je in Nederland dinosauriërs vinden? Dat valt nog niet mee, maar paleontoloog Anne Schulp vertelt  er in een speciaal HOVO-kindercollege alles over.

Affectieve economie
emptyHOVO-winterlezing - Affectieve economie: Een cultuurgeschiedenis van de aandelenhandel
Hoe kunnen we verklaren dat juist de gereformeerde Nederlandse Republiek de eerste succesvolle aandelenhandel ontwikkelde? Inger Leemans laat ons zien hoe emoties en verlangens, oftewel een affectieve economie, de verklaring biedt!

Trainingen

Via HOVO kunt u enkele trainingen volgen om mentaal of lichamelijk fitter te worden.

MindfulnessMindfulness - Meer rust en zelfbewustzijn door meditatie
Een mindfulnesstraining speciaal voor HOVO. Leer onder leiding van een ervaren trainer om met meer plezier en ontspanning in het leven te staan.
Sportcentrum VU
Sportcentrum VU
Word fit bij de VU – het Sportcentrum VU ontvangt u graag! Maak gebruik van de mogelijkheid om met de kwaliteitsnorm van het sportcentrum van de VU in beweging te komen.