Praktische informatie over de VU

Cursuslocaties Vrije Universiteit
De colleges van HOVO Amsterdam vinden vrijwel uitsluitend plaats in de gebouwen van de Vrije Universiteit aan de De Boelelaan. Op uw toegangsbewijs vindt u de exacte zaal en het gebouw waarin uw college plaatsvindt. Bij wijzigingen ontvangt u bericht per mail of post. Kijk voor de namen van de gebouwen op Plattegrond VU-gebouwen en Parkeerplaatsen. Aanduiding van de zalen: eerst de etage, dan de gang, dan het zaalnummer.

HG - Hoofdgebouw - De Boelelaan 1105
W&N - Wis- en Natuurkundegebouw - De Boelelaan 1085
MF - Medische Faculteit - Van der Boechorststraat 7
BV - Bellevue - losstaand blauw houten gebouw op binnenterrein van de campus
TR - Transitorium - Transitorium
empty
Bereikbaarheid per openbaar vervoer
De Vrije Universiteit is goed bereikbaar per openbaar vervoer
vanaf station Amsterdam Centraal: tram 5, 16 en 24 (circa 25 minuten) of sneltram 51 (circa 15 minuten).
vanaf station Amsterdam Amstel: sneltram 51 (circa. 10 minuten)
vanaf station Amsterdam Sloterdijk metrolijn 50, overstap op Amsterdam Zuid
vanaf station Amsterdam Zuid: sneltram 51 (2 minuten) of tram 5 (2 minuten), of 10 minuten lopen

Per auto + parkeergelegenheid
Vanaf de ringweg A10 neemt u afslag S108 richting Amstelveen. Betaald parkeren is mogelijk aan de straten rond de Universiteit en in de diverse parkeergarages.
Uitgebreide informatie over routebeschrijvingen en parkeerlocaties vindt u op de website van de VU.

Kijk voor de locatie van HOVO Amsterdam op Google Maps.

Koffie, thee, maaltijden
Koffiecorners: Café DE (hal hoofdgebouw, hal Medische faculteit) en Hoofdgebouw 8ste etage (betaling met pinpas of met contant geld).
Maaltijden: mensa en coffeecorners bieden u de mogelijkheid om warme en koude versnaperingen en maaltijden aan te schaffen.
Op het campusterrein van de VU vindt u:
- Café: Campuscafé The Basket, voor maaltijden en drankjes
- Koffiebar Doppio Espresso
- SPAR, supermarket

fairtrade koffie - Op de 1e, 6e en 12e etage kunt u fairtrade Lavazza-koffie uit Ethiopië aanschaffen (alleen contactloos betalen)

Oplaadbare betaalpaskoffie-, frisdrank- en snoepautomaten
In de kelder van het Hoofdgebouw, naast de entrée van de mensa, bevindt zich een automaat waarmee u voor € 3,50 een VU-pas kunt aanschaffen (niet te verwarren met de VU-studentenpas=collegekaart). Deze VU-pas kunt u opladen bij de automaat die ernaast staat of op een andere oplader op de campus, zoals op de 4e, 8ste of in het W&N-gebouw.
Met de VU-pas kunt u betalen bij de koffie-, snoep- en frisdrankautomaten op de campus van de VU. Het is alleen zinvol om deze pas aan te schaffen als u vaker cursussen wilt volgen: het eenmaal opgeladen kan geen geld worden teruggestort. 

VU Boekhandel
Al uw boeken kunt u aanschaffen in de VU-Boekhandel (Hoofdgebouw, Begane Grond). Bij aanvang van ieder semester is een boekentafel aanwezig met alle opgegeven boeken voor HOVO. Ook kunt u uw boeken van te voren bestellen via de VU Boekhandel website.

Universiteitsbibliotheek VU
Voor slechts € 20,- per jaar (€ 10,- per drie maanden) kunt u met uw lenerspas van de UBVU onbeperkt boeken lenen. Deze is verkrijgbaar bij de informatiebalie van de bibliotheek (Hoofdgebouw, 2e etage).

WIFI
Om veiligheidsredenen is er op de VU geen WIFI beschikbaar voor HOVO-deelnemers en andere externe bezoekers. Via de Universiteitsbibliotheek is het wel mogelijk om een VU-net ID voor één dag te regelen, zodat u de collecties kunt bestuderen.

Toegankelijkheid en voorzieningen gehandicapten
 
-parkeerpas - Voor bezitters van een landelijke gehandicapten parkeerontheffing is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Stuur een scan of kopie van uw landelijke parkeerontheffing naar hovo@vu.nl of HOVO Amsterdam - De Boelelaan 1105 - 1081 HV Amsterdam, met vermelding van uw naam, adres en de cursus waarvoor u bent ingeschreven en het kentekennummer van uw auto. HOVO vraagt dan een reservering voor u aan. Wij verzoeken u uw aanvraag minimaal drie weken voor aanvang van uw cursus in te dienen.

- de Kerkzaal op de 16de verdieping is vanaf de 15de verdieping alleen toegankelijk per trap! Er is een liftje, maar helaas is deze niet betrouwbaar.
Tenzij anders vermeld bij de cursusbeschrijving, zijn alle cursussen (onder voorbehoud) toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel.
Neem in geval van twijfel contact op met het HOVO-bureau.

- liften
In de centrale hal links van de hoofdingang van het Hoofdgebouw bevinden zich zes liften die stoppen op alle even etages en de 15e verdieping . Achter deze liften zijn drie nieuwe liften voor de oneven etages beschikbaar.
De liften aan de achterzijde van het hoofdgebouw zijn bedoeld voor medewerkers en geven in de meeste gevallen geen toegang tot de zalen waar HOVO-colleges plaatsvinden.

- geluidsversterking

In de grote zalen is standaard geluidsversterking aanwezig, in de kleinere zalen (tot ca. 70 mensen) niet. Er is geen ringleiding aanwezig. In de Aula is wel ringleiding aanwezig (Winterlezing, Voorjaarslezing).

- invalidentoiletten
In het Hoofdgebouw zijn invalidentoiletten op de Begane Grond en 1e verdieping (o.a. bij de Aula). Op de 4e etage, 8e etage en 12e etage zijn invalidentoiletten aanwezig in de A-vleugel richting de kantoorgedeeltes.

Wat te doen bij een ontruimingsalarm?
Als het gebouw ontruimd moet worden, mogen de liften niet gebruikt worden. HOVO-deelnemers die goed ter been zijn wordt aangeraden in het geval van een alarm gebruik te maken van de achterste trappenhuizen, aangezien de trappenhuizen rondom de 6-liftengroep erg vol kunnen zijn in een alarmsituatie.
Gehandicapten kunnen het beste op dezelfde etage te blijven, maar zich zoveel mogelijk naar de achterkant of zijkant van het gebouw begeven. Vraag aan een cursist of docent of deze wil melden waar u zich bevindt. Deze melding kan telefonisch worden gedaan aan het Meld en Bedien Centrum (MBC) via het nummer 22222 (intern) of 020-598 2222. Bij een vals alarm zal worden omgeroepen dat men weer kan terugkeren naar de zaal.

Kopiëren
Kopiëren op de VU is mogelijk als u een gastaccount (digitale IT portemonnee) aanmaakt via het webportaal mynetpay.vu.nl. Dit account kunt u koppelen aan een willekeurige Mifarekaart zoals een OV chipkaart. Koppeling tussen account en printer doet u bij de printer. Let op: Geld opgewaardeerd op uw Digitale IT blijft op uw account staan en kan niet teruggestort worden. Zet dus niet teveel geld op uw digitale portemonnees.

Kluisjes
In ieder gebouw zijn kluisjes aanwezig om waardevolle spullen op te bergen, hiervoor is een muntstuk van € 2,- nodig als borg. Meer informatie over de kluisjes is verkrijgbaar via 020-5985854.

Gevonden voorwerpen
Informatie over gevonden voorwerpen is verkrijgbaar via 020-5985854.