Leergangen

Wilt u uitgebreid kennismaken met een vakgebied? Dat kan in de leergangen die HOVO Amsterdam aanbiedt. 
Bij HOVO Amsterdam kunt u leergangen volgen die uit meerdere cursussen bestaan. Ze bieden de mogelijkheid om uitgebreid op een kennisdomein in te gaan, terwijl ze wel onafhankelijk van elkaar te volgen zijn. Bij de meeste leergangen krijgt u vanaf deel II voorrang bij inschrijving op een volgend deel, mits uw aanmeldingsformulier binnen twee weken na het verschijnen van de gids door HOVO is ontvangen.

Alle delen zijn afzonderlijk van elkaar te volgen, dus u hoeft niet te starten met deel I. 

Leergangen worden met enige regelmaat herhaald. Soms vinden er in één semester meerdere cursussen uit dezelfde leergang plaats op verschillende dagen. 

Kortom, met de leergang hebt u optimale vrijheid om per semester te beslissen over deelname, maar kunt u zich toch over een iets langere periode grondig verdiepen in een bepaald onderwerp. 

Informatie Bewijs van deelname
Aanvraagformulier Bewijs van deelname

Overzicht van de leergangen:

Leergang Kunstgeschiedenis
De leergang Kunstgeschiedenis biedt u in acht opeenvolgende cursussen van elk tien hoorcolleges een uitgebreide inleiding in de westerse beeldende kunst en architectuur vanaf de Klassieke Oudheid tot nu.
Leergang Kunst in context
De leergang cursussen Kunst in Context (I-IV) biedt verdieping na(ast) de leergang Kunstgeschiedenis (I-VIII)) door in elk hoorcollege één kunstwerk als vertrek- en eindpunt te nemen.
Leergang Geschiedenis van het Moderne Design
De leergang Geschiedenis van het moderne design laat in drie cursussen het ontstaan en de ontwikkeling zien van het moderne design vanaf 1851, het jaar dat de eerste Wereldtentoonstelling plaatsvond in het Crystal Palace in Londen, tot heden.
Leergang Architectuurgeschiedenis
Tijdens de leergang Architectuurgeschiedenis krijgt u in vijf opeenvolgende cursussen van elk tien hoorcolleges een uitgebreide inleiding in de westerse architectuurgeschiedenis. Daarbij is zowel aandacht voor verschillende bouwstijlen als voor stedenbouw.
Leergang Nederlandse geschiedenis
Nederlanders hebben door de eeuwen heen steeds weer oplossingen gevonden voor het probleem dat ze leefden in een klein gebied op het grensvlak van verschillende culturen. Dat is de rode draad die door onze geschiedenis loopt en uitgangspunt voor deze vierdelige leergang.
Leergang Europese geschiedenis
De leergang Europese geschiedenis stelt u in staat om in vier cursussen drieduizend jaar geschiedenis te overzien.
Jansen-lgWesterseMG1Leergang Westerse muziekgeschiedenis - NIEUW
Leergang De geschiedenis van de Westerse muziek – 7 cursussen over 2000 jaar muziekgeschiedenis, van vroege Middeleeuwen tot hedendaagse muziek. Weet waar u naar luistert!
Leergang Filosofiegeschiedenis - VERNIEUWD
Volg de 8-delige leergang Filosofiegeschiedenis: u krijgt een gedegen overzicht van de 25 eeuwen westerse filosofiegeschiedenis.
Jagersma_17vj_Verlichting.jpg 

Leergang Filosofie van de verlichting
De leergang Filosofie van de Verlichting bestaat uit drie delen - de kraamkamer van moderne westerse waarden die nog altijd actueel en relevant zijn.

Leergang Psychologie
In deze leergang, bestaande uit vijf cursussen, komen de belangrijkste thema’s in de psychologie aan bod. Met behulp van vele aansprekende en actuele voorbeelden worden de meest relevante theorieën, inzichten en ontdekkingen geïntroduceerd en uitvoerig besproken.