Fuga-analyse I - Bach - Das Wohltemperirtes Clavier I - Inschrijven niet meer mogelijk

Zwitser - FugaIn 1722 en 1723 componeerde Johann Sebastian Bach het eerste boek Das wohltemperirte Clavier, een bundel met 24 fuga’s, elk voorafgegaan door een preludium. Dit werk wordt nu beschouwd als één van de grootste exercities in contrapunt uit de Europese muziekgeschiedenis en wordt wereldwijd aan conservatoria gebruikt om studenten te instrueren in zogenaamd ‘harmonisch contrapunt.’
In deze cursus zullen tien fuga’s uit Das wohltemprirte Clavier klassikaal worden geanalyseerd. Nadat in de eerste les is uiteengezet hoe fuga’s kunnen worden geanalyseerd, krijgen cursisten voor de volgende zittingen steeds de opdracht op eigen kracht een opgegeven fuga zelf te analyseren en hun bevindingen mee te nemen naar het college. Aangezien iedere fuga weer anders in elkaar zit, levert dit iedere week weer een nieuwe puzzel op. In een door de docent geleid klassengesprek zullen de diverse bevindingen besproken en worden tot een volledige analyse uitgewerkt.

docentDr. Marcel Zwitser
onderwijsvorm10 werkcolleges
studiebelastingenkele uren per week
literatuurCursisten ontvangen na afloop van ieder college een pdf-document met een volledige uitwerking van de geanalyseerde fuga.
dag en tijddinsdag, 10.30-13.00 uur
data25 september t/m 4 december 2018 
geen college op 23 oktober
cursusprijs€ 280
cursuscodeV436-18nj
maximum aantal 30 deelnemers
overige informatieDeze cursus is uitsluitend toegankelijk voor degenen die in de afgelopen twee jaar de cursus Harmonieleer bij Marcel Zwitser hebben gevolgd of zich elders de harmonieleer hebben eigen gemaakt.
uiterste aanmelddatum18 september
 

  Inschrijven niet meer mogelijk