Engelse literatuur van de Eerste Wereldoorlog - Inschrijven niet meer mogelijk

Hoffman - WOIBinnen de Engelse literatuur is de Eerste Wereldoorlog een belangrijk onderwerp: honderden boeken zijn over dit thema geschreven en er verschijnen nog steeds boeken over, zowel fictie als non-fictie. Dit heeft te maken met de grote betekenis die ‘the Great War’ voor de Britten heeft.

Deze cursus bestaat uit het lezen van een combinatie van verschillende teksten. We lezen het beroemde en beruchte boek Death of a Hero van Richard Aldington uit 1929. Aldington had gevochten aan het front en deze ervaring zou hem zijn hele leven bijblijven. De stijl en de directheid waarmee Aldington allerlei zaken aan de orde stelt is nog steeds opmerkelijk. Hoewel een aantal passages gecensureerd is, is het nog verrassend dat het gepubliceerd werd. Het lijkt wel een roman die pas zeer recent is geschreven. Ook publiceerde Aldington gedichten, waarvan we er een aantal lezen.

Daarnaast lezen we gedichten van anderen. Natuurlijk van de beroemde Wilfred Owen, en ook van Siegfried Sassoon, Edward Thomas en van minder bekende schrijvers. Ook lezen we hoofdstukken uit andere boeken, dagboekfragmenten en memoires. Heel bewust is hier gekozen voor schrijvers die de oorlog zelf hebben meegemaakt.
Uiteraard besteden we aandacht aan de verschillende contexten van deze Great War, maar de nadruk ligt wel op de literatuur.

docentDrs. Ron Hoffman
onderwijsvorm10 hoorcolleges 
studiebelastingenkele uren per week
literatuurRichard Aldington Death of a Hero (1929). Aanbevolen editie the Hogarth Press. Het is de bedoeling dat u de eerste drie hoofdstukken van dit boek heeft gelezen voor aanvang van het eerste college.
geprint studiemateriaal (uitgereikt tijdens cursus)
dag en tijddonderdag, 13.30-16.15 uur
data27 september t/m 6 december 2018
geen college op 25 oktober
cursusprijs€ 295 (incl. studiemateriaal t.w.v. € 15)
cursuscodeV361-18nj
overige informatiemaximaal 30 deelnemers 
uiterste aanmelddatum20 september
   

  Inschrijven niet meer mogelijk